Titel: Hert en Pelikaan
Maker: Henny Schaapman
Materiaal: Keramiek mozaïek
Henny Schaapman heeft altijd narratief gewerkt. Dat wil zeggen verhalend met vaak een symbolieke verwijzing naar diepere verborgen betekenissen.

 
Titel: Cirkel
Maker: Kathy Jumelet
Materiaal: keramiek
Kathy Jumelet deelt haar kennis en vaardigheden op het terrein van keramiek graag met anderen. Bij Cirkel heeft ze tijdens de expositie uitgelegd hoe dit project tot stand is gekomen doorvellen papier in een schaalvormen te vouwen.  OVER DE KUNSTWERKEN

Meer informatie over de makers bij de kunstwerken.

voor vergroting klik op afbeelding

website: www.tsal.nl


OVER 'T SAL

Stichting 't SAL is een kunstenaarsforum in de gemeente Olst-Wijhe.

Er zijn zo'n 25 onafhankelijke kunstenaars, die al dan niet beroepsmatig verschillende disciplines van de beeldende kunsten beoefenen, aangesloten bij ‘T Sal.

Een van de doelstellingen van 't SAL is het toegankelijk maken van de beeldende kunst bij het publiek.

Een jaarlijks terugkerende activiteit is de Open atelier dagen, die plaats vindt op de zaterdag en zondag van het eerste volle weekend van de maand september (tijdens de Wiejese Diekdaegen).

Het werk in deze expositie is van een aantal kunstenaars die in de overzichtsexpositie en de Open Atelierdagen te zien waren:  Pieter Boxman, Jan van Dijk, Teun de Haan, Martin Haas, Petra Hoff-Mul,  Kathy Jumelet,  Anneke Mensink, Joke Proper, Henny Schaapman.
Titel: De leeuwenbrug
Maker: Petra Hoff-Mul
Materiaal: Potlood op papier
Petra Hoff-Mul is nieuw bij 't SAL. Zij werkt graag met grijs potlood maar kan ook met verf en pastel goed uit de voeten.

 
  Titel: Marleen
Maker: Teun de Haan
Materiaal: Olieverf
Teun de Haan is kunstschilder, tekenaar, illustrator, beeldhouwer en schrijver. Zijn werk is magisch realistisch, een weergave van een schijnbare werkelijkheid in een vertellende sfeer.

 
   

Titel: Keurslijf 17
Maker: Anneke Mensink
Materiaal: Acrylaathars
Anneke Mensink werkt ik met verschillende materialen zoals: albast, marmer, aluminiumcement, gietsteen en latex. Zij vindt  het inspirerend om thematisch en in serie te werken. Verschillende sculpturen vormen zo bijvoorbeeld een serie introverten, zwervers of afvalligen.
 
Titel: Zonder titel
Maker: Jan van Dijk
Materiaal: Acryl
Voor Jan van Dijk is kunst een oervorm van communicatie.  Met zijn abstracte werken vertelt hij zijn verhaal.  Transparant of dekkend, kleurrijk en ingetogen, het is altijd op basis van sferen, gevoelens en gedachten
 
Titel: De kinderen
Maker: Joke Proper
Materiaal: Mixed Media doek
Joke werkt vanuit een fascinatie voor mensen, gezichten en voor de natuur. Die ene blik, die speciale sfeer of houding, dat intieme moment te vangen in een beeld. Haar kunst werk is een mix van atmosferen en stemmingen waarbij de gedachtestroom die het beeld oproept van groter belang is dan de pure waarneming en realiteit. Portretopdrachten/vrij werk.
De werken van Joke zijn ook te huur. Joke Proper, www.proper.exto.nl Kortricklaan 202, 8121 GV Olst 0610667663


 
   
Titel: Veerpont
Maker: Pieter Boxman
Materiaal: Acryl
Pieter Boxmans  stijl van schilderen laat zich moeilijk omschrijven en wisselt door de jaren heen. Hij haalt zijn inspiratie uit de Sallandse Natuur (IJssel en uiterwaarden, bos en kasteeltuinen) en de muziek die hij tijdens het schilderen afspeelt.
 
 
Titel: Wielrenners
Maker: Martin Haas
Martin Haas is nieuw bij 't SAL. Hij deed dit jaar voor het eerst mee met de overzichtstentoonstelling. Hij is autodidact en werkt met penseel, mes, zijn vingers  en acrylverf.