Titel: Emotion
Materiaal: glas
Afmeting: 60 x 90 cm
Prijs: € 650,-

Omschrijving
Dit is mijn eerste grote wandobject uit mijn nieuwe glasoven. Het is een heel bijzonder en gevarieerd object geworden. Het heet Emotions en bevat vele verschillende emoties, welke ik hier niet ga benoemen. Ik vind het het mooist als je zelf de verschillende details ontdekt in het kunstwerk. Een aantal details zijn zichtbaar en ook een aantal (vrijwel) onzichtbaar. Het is geheel in een vrije vorm waarbij sprekende kleuren gebruikt zijn.
Titel: Frozen
Materiaal: glas
Afmeting: 50 x 13 cm
Prijs: € 250,-

?Omschrijving
Dit is een hele bijzondere schaal. De frisse kleuren van deze schaal brengt de sfeer van de zuidpool.

De kleurstelling weerspiegelt de kleuren van een heldere blauwe lucht, sneeuw en ijs. De schaal heeft een vormgeving als een bevroren gletsjer.

Het bestaat uit veel kleine stukjes glas welke ik in deze bijzondere vorm gesmolten heb.

Het is een lust voor het oog, wat je eigenlijk in het echt moet zien.
 


Titel: Lantaarns
Materiaal: glas
Afmeting: 20 x 53 cm
Prijs: € 200,- per lantaarn

?Omschrijving
Twee lantaarns met in het ontwerp een pauw in een vrije vorm, die terugkeert aan beide kanten van de lantaarn en een stukje overloopt in de zijkanten. Vrolijk kleurgebruik en gespeeld met de verschillende structuren van het glas.
Titel: Red flower
Materiaal: glas
Afmeting: 45 x 50 cm
Prijs: € 275,-

?Omschrijving
De red Flower is een wandobject in een vrije vorm. Het is een donkerrode bloem met verschillende effecten er in. De achtergrond is grijs doorzichtig. In het zwarte vlak zitten blanke cirkels verborgen.
  OVER DE KUNSTWERKEN
Marije Gies hanteert de disciplines glas-in-lood, brandschilderen, glas fusion en Tiffany.
Prijzen kunstwerken zijn vermeld onder de kunstwerken.
mail: info@magiesglas.nl
website: www.magiesglas.nl


Voor vergroting klik op afbeelding


OVER MARIJE GIES
Ik ben Marije Gies geboren in 1984. Vroeger was ik al gek op kleur en mocht ik altijd graag knutselen en creatief bezig zijn. Het gevolg is dat ik later een creatieve opleiding ben gaan volgen. Dit heb ik gedaan bij het Cibap in Zwolle.

Na afronding van het Cibap kwam ik via een workshop in aanraking met glas-in-lood zetten. Ik was meteen geïnspireerd door de vele en bijzondere kleuren van het glas. Door verschil in lichtinval blijft het werk veranderen en creëer je de mooiste sferen.

Uiteindelijk ben ik in 2009 begonnen met de opleiding Creatief vakman Glazenier aan de Vakschool in Schoonhoven. Deze heb ik in 2013 goed afgerond. De proeve van bekwaamheid die ik hiervoor afgelegd heb is te vinden bij bouwbedrijf aan de Stegge in Goor.

Omdat ik graag mensen wil interesseren voor de glaskunst, ben ik tijdens mijn opleiding in 2012 de onderneming Magies Glas begonnen. Ik hanteer de disciplines glas-in-lood, brandschilderen, glas fusion en Tiffany.

Ik vind het leuk om te experimenteren met en het samenvoegen van de verschillende disciplines. Momenteel ben ik bezig te experimenteren met Led verlichting in wandobjecten. Met glas-in-lood wordt wil ik mij ook gaan richten op grotere projecten, zoals glas-in-lood kunst in binnendeuren en glas-in-lood in dubbel glas voor buitenramen. Daarnaast wil ik proberen om platte sierstenen in glas-in-lood ramen te verwerken. Kortom ideeën genoeg!!

Mijn inspiratie voor de ontwerpen haal ik vooral uit de natuur.

Meer informatie kunt u vinden op www.magiesglas.nl
Titel: Druiven
Materiaal: glas
Afmeting: 50 x 43 cm
Prijs: € 275,-

?Omschrijving
Een mooi wandobject is de druiven. Het is een wijnrank met druiven. De druiven zijn los aan elkaar gesmolten, voordat het met het geheel werd versmolten. De bladeren en takken zijn zeer gedetailleerd. In het midden zit een mooie bolling dat het geheel breekt. Al met al een heel mooi wandobject met een aparte vorm.